Dissabte passat ajudàrem al col·lectiu Carcaixent net d’odi a netejar pintades d’odi

Carcaixent amaneixia els últims anys plena de missatges d’odi, racisme, xenofòbia, masclisme i homofòbia. Com pràcticament tota la ciutat, Dynamo està en contra de les pintades d’odi. Els atacs d’odi i discriminació tenen com a objectiu la dignitat d’una persona o social per un tret característic. Ja siga pel color de la pell, la procedència, la religió, l’orientació sexual o les idees polítiques (d’entre altres), entre el 80 i 90% d’estos delictes no són denunciats. Per tant, queden invisibilitzats a la societat, així com el sofriment de les persones que el pateixen.

Creguem en una societat igualitària i justa

Estes manifestacions d’odi tenen un impacte destructiu a les persones, afectant l’exercici dels seus drets i posant en greu perill la convivència. Per això el col·lectiu Dynamo recolza esta iniciativa: Tapar totes les pintades d’odi que s’han fet a Carcaixent als últims anys. Hem col·laborat amb la Plataforma “Carcaixent net d’odi”, creada per la necessitat de tapar de les parets les més de 700 pintades que hi havia. El dissabte passat férem l’última eixida i els acompanyàrem per ajudar-los i recolzar-los en esta magnífica iniciativa.

Com solament quedaven les pintades repartides a les afores del terme i les distàncies són llarguetes, férem l’eixida en bicicleta! El passat dissate 15 de febrer quedàrem a migdia al pàrquing de l’estació de trens per ajudar a lluitar contra l’odi.

Hem visibilitzat i denunciat les pintades i ara cal que la justícia sancione als culpables de l’odi i la discriminació. Ens agradaria que ho féra d’una manera exemplar i que es netejara tot el poble per reestablir els drets vulnerats. A més, volem una Carcaixent neta, habitable i socialment justa. Finalment dir que Dynamo sempre recolzarà les iniciatives que vagen encaminades a fer una ciutat millor on es reduisquen les desigualtats i on totes i tots tinguem les mateixes oportunitats per desenvolupar-nos. Volem una Carcaixent neta d’odi. Ho he dit sempre ací i ho seguirem defensant.

 

Pin It on Pinterest