El mercat, lloc de venda i d’intercanvi cultural.

El Mercat és el lloc on tradicionalment es fa la venda de mercaderies de proximitat: fruites, verdures, carn, pa, vins, companatge, peix, fruits secs, cereals, olives… Són productes frescs i de qualitat. Cada parada s’arregla creativament i té els seus venedors autònoms. Entre totes les parades es crea una certa harmonia i complicitat per a captivar la clientela.

El mercat de Carcaixent sempre ha estat un espai de relació, en el que s’ha compartit un edifici històric, modernista i emblemàtic per al poble, on les persones no només hi van a comprar sinó que també van a disfrutar de l’encontre,  del contacte entre el veïnat, de la gent de la ciutat i dels pobles de l’entorn.

Mercat, espai de trobada.

Darrerament aquest edifici del Mercat ha estat dinamitzat per a altres finalitats diferents a la venda de mercaderies, com per exemple, en festes,  ha sigut lloc de tapes,  per gaudir de l´esclat que provoca la combinació de sabors i diversió, amenitzat amb música en directe… També els joves de la FACA, col·lectiu de Carcaixent, han fet ús de la creativitat que els caracteritza i han organitzat al mercat interessants exposicions, concursos…

Una representació sobre les Mestres del Pinzell del segle XIX.

Seguint el seu exemple, el passat divendres, 14 de febrer de 2020, l’Ajuntament de Carcaixent, a través de la Regidoria d’Igualtat i l’Aula Violeta, amb la col·laboració de “Dones en Acció”,  va inaugurar una exposició de “Les Mestres del Pinzell”. Dones pintores del segle XIX. Exposició molt interessant per a divulgar les obres de les dones artistes. La inauguració va anar a càrrec de Pepa Úbeda Iranzo, dona originària de Carcaixent, polifacètica: professora, escriptora, artista plàstica, articulista de premsa i entrevistadora de ràdio, que té a favor seu una extensa formació i una bona col·lecció de publicacions.

Des de Dynamo us animem a visitar el Mercat i veure l’exposició de “Les Mestres del Pinzell”, que estarà exposada fins el 8 de març. De passada, podeu aprofitar per a omplir-vos la cistella de bons productes, si voleu dur una vida saludable.

Des d’aquest col·lectiu, volem recuperar espais físics del poble per tal de potenciar la idea de ciutat com a espai de trobada, de lloc de relació entre el veïnat, volem espais tranquils, amb zones verdes, que generen converses, la discussió cívica… On la crítica constructiva  siga un dels trets distintius del nostre poble.

Pin It on Pinterest