El passat 7 de febrer tingué lloc a Carcaixent i on s’aplegaren una vintena de participants

Dynamo i la Massa Crítica

Fa uns dies va tenir lloc la Massa Crítica a Carcaixent, però molta gent es pregunta què és. La Massa Crítica és un moviment mundial que té lloc el primer divendres cada mes simultàniament a tot el planeta. Des de Tòquio fins a Rio de Janeiro. De Nova York a Sídney passant per París, Londres, El Caire, Moscú, Mèxic DF, Buenos Aires, Estambul, València…i ara també Carcaixent! Es tracta de fer un grup de gent en bici (una massa) que circule tranquilament pels carrers de la nostra ciutat, Carcaixent. Un ciclista sol corre perill: Una massa de ciclistes en grup actua com un vehicle més, sent respectat i tractat de tu a tu.

Què volem?

D’entre tots els projectes que al Col·lectiu Dynamo tenim en marxa, la Massa Crítica és un dels importants i més vigents. Volem més seguretat per als ciclistes i l’acte en sí comporta molta càrrega social: Les ciutats han de ser pacificades i invertir l’ordre de preferència. Volem que siga la vianant i el vianant qui tinga tot el protagonisme a Carcaixent. Les bicis, en este sentit, estarien en un segon ordre. Els carrers han de ser per a la gent i la Massa Crítica ho té clar. Per això parem a explicar què volem i què pretenem. La gent ha d’entendre que tenir un vehicle motoritzat no és un dret: és un privilegi. I que els carrers han de satisfer a les i els vianants, no als cotxes.

Per això la Massa Crítica. Esta vegada passejàrem des de la Plaça Major fins al Passeig, parant a la Plaça del Mercat i entrant en el mateix per caminar i disfrutar dels productes locals de la mà dels comerços de tota la vida. Parlàrem i parlàrem sobre la necessitat de canviar el model de ciutat i ves per on, ens animaven a continuar. Recorrèrem també la nova zona de Vidal Canet, ara més pacificada i tranquila per circular, tot i que creguem que cal senyalitzar la zona com a eix comercial i com a zona 30km/h per pacificar més encara el trànsit. Poc a poc les nostres demandes van sent acceptades socialment i política i ens n’alegrem molt.

La propera Massa Crítica tindrà lloc el divendres 6 de març. T’apuntes? És gratis, social, saludable, divertida, econòmica, tranquila i a més, conscient. No esperes que el món canvie sol! Si vols saber-ne més, segueix-no a Facebook i Twitter!

 

Pin It on Pinterest