Divendres passat Dynamo i la Massa Crítica conversàrem amb el veïnat dels Quatre Camins

El passat divendres la Massa Crítica visità el barri dels Quatre Camins per conversar amb la gent del barri i veure quines necessitats i preocupacions tenen de cara a la qüestió de la mobilitat i dels usos dels carrers. Prop d’una vintena de persones en bici començàrem la Massa Crítica des de la Plaça Major, pegant una volta pels carrers cèntrics de la ciutat per visibilitzar que altra forma de moure’ns és possible si apostem per ella. Carregats amb música, jupetí i els menors de 16 anys amb casc (recordeu que és obligatori en menors de 16 anys), posàrem rumb als Quatre Camins.

Allí ens esperaven una desena de persones per parlar de quines necessitats tenen. Com suposàvem, preferirien un carrer principal (Francisco Fogués) lliure d’aparcaments. No peatonal sinó més bé, un carrer on la prioritat la tinguen les persones. Els canviava la cara al repensar eixe carrer que creua el barri amb arbres, plataforma única i sense cotxes. També ens contaren quin havia sigut el passat del barri: foren elles i ells els qui pagaren l’asfaltat ara fa quasi mig segle. Este és, sense cap dubte, un dels barris més tranquils, bonics i socials que hi ha a Carcaixent. Ho saben i ho sabem.

Per això, apostem per barris més verds i socials. Per una perspectiva de gènere a les polítiques urbanístiques i per la participació de totes i tots (més info ací). Això és el que demanem a la Massa Crítica, moviment mundial que té lloc el primer divendres de cada mes a totes les grans ciutats del món: Londres, Nova York, París, Barcelona, Los Ángeles, Berlín…i Carcaixent! Esta vegada la Massa Crítica visità el barri dels Quatre Camins. La propera, serà a altre barri! Vine i participa! Solament així farem una ciutat de totes i tots!

Pin It on Pinterest