Dynamo a les escoles

Col·laborem amb els centres educatius que ho desitgen per canviar el model de mobilitat urbana i crear rutes escolars segures

Un dels desitjos del Col·lectiu Dynamo és canviar cap a un model de mobilitat urbana sostenible. Sempre hem dit que volem rutes escolars segures per a l’alumnat. Per això, com sempre hem defensat, volem fer una ciutat en la que les xiquetes i xiquetes se senten segurs. També creguem que cal que col·laboren en crear els espais públics: la ciutat de totes i tots, feta per totes i tots!

Com afirma Tonucci, hem de comptar amb elles i ells per canviar el model. Per aconseguir-ho, col·laborem amb els centres educatius que sol·liciten la nostra ajuda així com en aquelles activitats relacionades amb la mobilitat sostenible. Un exemple és l’exposició que férem al centre educatiu Aver Maria. Allí explicàrem qui som, què volem i els animàrem a que dissenyaren la seua pròpia ruta escolar segura! Volem que la xicalla ajude i col·labore en qualsevol dels objectius que promociona el Col·lectiu Dynamo, per tal de fer de Carcaixent una ciutat més amable per a tota la ciutadania.

Què són les rutes escolars segures? És una eina cada vegada més utilizada a Europa en la que es tallen els carrers a les hores punta per a que les i els estudiants puguen acudir als centres educatius sense perills, trànsit ni problemes de mobilitat. El disseny, per a Dynamo, ha de respondre a les necessitats de l’alumnat. Tenim clar que han de ser elles i ells els encarregats de crear-los. Participació!

Al Col·lectiu Dynamo vol transformar la societat de Carcaixent i això nomès es pot aconseguir des de l’educació, comptant amb el professorat, les famílies i la comunitat del nostre poble. Creguem que és més que necessari un canvi de model cap a una mobilitat sostenible. Per això, defensem la creació de rutes escolars segures, per evitar agar el cotxe! Vols col·laborar fent-te soci?

 

 

Pin It on Pinterest